Výroba karamelu a kuléru

Informace:

Cukr jsme při přípravě výstavy zkoumali z různých úhlů, nejen tedy jako klasické sladidlo do nápojů nebo pokrmů. Ti z vás, kdo jste už výstavu navštívili, víte, že z cukrové řepy se vyrábí sirob, z cukru a dalších ingrediencí vznikne domácí alkoholický nápoj podobný cinzanu a cukr je zapotřebí k jednoduchému chemickému pokusu. Co je karamel asi většina lidí (hlavně dětí samozřejmě) ví, ale jak vzniká? A co je to kulér?

Ve středu 7. února od 16 do 18 hodin budeme v muzeu karamel i kulér vyrábět i ochutnávat. Pozvali jsme výborného kuchaře René Salaquardu, majitele restaurace sídlící na zámku v Chrasti, běžce a otužilce.

Během doprovodného programu bude možné samozřejmě celou výstavu prohlédnout i po běžné otvírací době. Před koncem programu navíc předvedeme zmiňovaný chemický pokus.